Specjalnie skomponowana mieszanka wysokogatunkowych kaw Arabica oraz kaw naturalnych pochodzących z najlepszych plantacji Ameryki Południowej i Azji Południowo-Wschodniej. Tradycyjny ciemny sposób palenia nadaje jej szlachetny, klasyczny smak i aromat znany z włoskich kawiarni. Jej perfekcyjna kompozycja zachwyca baristów, którzy szczególnie polecają ją do przygotowywania najbardziej znanej kawy mlecznej – cappuccino.
Sposób parzenia: na jedną porcję kawy użyć 7-9 g produktu. Optymalna temperatura wody to 88-94 ̊C. Niższe temperatury stosujemy do mieszanek z przewagą odmiany Arabica, wyższe do Robusty. W przypadku kawy ziarnistej, by uzyskać najlepszy napar, należy odpowiednio dostosować stopień zmielenia kawy do posiadanego ekspresu.
Składniki: wysokogatunkowa kompozycja kaw Arabica (60%) i kaw naturalnych pochodzących z Ameryki Południowej i Azji Południowo-Wschodniej.