Skąd pochodzi wyjątkowość Colombia Supremo Popayan?
Z tradycyjnych plantacji położonych na wysokości 1600 m n.p.m. w regionie Cauca w Triángulo del Café, wpisanych na listę UNESCO. Niezmiennego od XIX w. procesu ręcznego zbioru, segregacji, obróbki na mokro i suszenia ziaren. Absolutnej kompletności – równowadze pomiędzy pełnym body, subtelną goryczką i delikatnie wyczuwalnym kwaskiem.
Skład: jednorodna Arabica Supremo z Kolumbii (100%)
Kawa ziarnista. Produkt naturalny bez konserwantów i sztucznych barwników. Wyprodukowano w Polsce.
Masa netto: 1000g
Na filiżankę o pojemności 120 ml użyć 2-3 płaskie łyżeczki zmielonej kawy (8-9 g). Temperatura wody nie powinna być wyższa niż 98°C. Zaparzać nie dłużej niż 8 minut, następnie oddzielić fusy kawowe od naparu.